Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Συναγερμός για την ασφάλεια 4000 παιδιών στην παρέλαση του Ηρακλείου!

Κοντά στα 4000 παιδιά θα παρελάσουν την Κυριακή στο Ηράκλειο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου με την Αστυνομία να
βρίσκεται στο “κόκκινο" και να καταστρώνει … επί χάρτου σχέδιο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ!
Του Ανδρέα Κριτσωτάκη

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απέναντι από την εξέδρα των επισήμων-μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου- και σε μια ακτίνα 50 περίπου μέτρων δεξιά και αριστερά, θα απαγορευτεί η παρουσία κόσμου!
Ο λόγος ένας και μοναδικός: Να αποφευχθεί η ρίψη γιαουρτιών, αυγών, και λοιπών αντικειμένων όπως συνέβη στο παρελθόν!
Βεβαίως οι διαμαρτυρίες θα είναι αναμενόμενες από τον κόσμο, και σε ένα "ντου" των πολιτών, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την εξέλιξη της κατάστασης. Και επαναλαμβάνομε μιλάμε για την παρουσία 4000 και  παιδιών.
Και σε ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα εξαγριωμένων και αγανακτισμένων, μάλλον η παρέλαση θα πρέπει να αναβληθεί, όπως έγινε και Μάρτιο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης στη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσαν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή διεξαγωγή της παρέλασης
Τι λέει η ΕΛΑΣ
Η ανακοίνωση της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας αναφέρει:

«Τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη φετινή εκδήλωση εορτασμού επετείου της 25ης Μαρτίου, με την ματαίωση της καθιερωμένης παρέλασης στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου δεν τιμούν κανένα μας. Απεναντίας αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις και σπιλώνουν την μνήμη όλων εκείνων των ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

Γιατί λοιπόν παρόμοια γεγονότα να στερήσουν και φέτος την χαρά από τα παιδιά να παρελάσουν και από τους γονείς που περιμένουν να τα καμαρώσουν;

Τέτοιες ημέρες ορόσημο για το Έθνος μας, θα πρέπει να αποτελούν ημέρες τιμής και δόξας στη μνήμη των ηρώων και προγόνων μας, που αγωνίστηκαν για το υπέρτατο ιδανικότης ελευθερίας και όχι έκφραση οργής και αγανάκτησης, με αφορμή την σημερινή κοινωνικοοικονομική κρίση και την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας.

Η Ένωσή μας λοιπόν προτρέπει τον κόσμο και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα Νομών κλπ), που θα παρευρεθούν φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου να βοηθήσουν, ώστε η φετινή επέτειος να εορτασθεί με ιδιαίτερη λαμπρότητα και να μην στιγματισθεί με τα αντίστοιχα περυσινά έκτροπα που μας θλίβουν όλους μας.»creteplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου