Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Πληρώνονται οι επιδοτήσεις σε 670.000 αγρότες απο σήμερα


Ξεκινάει σήμερα η πίστωση της προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, στους λογαριασμούς περίπου 670.000 δικαιούχων.
Αυτό ανακοίνωσε στις 12 σήμερα το μεσημέρι, 24 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα.


Σύμφωνα, με όσα ανέφερε ο Υπουργός ήδη όσοι από τους δικαιούχους έχουν καταχωρήσει στα στοιχεία τους και το κινητό τους τηλέφωνο έχουν αρχίσει να ενημερώνονται με sms για το ποσό της Ενίσχυσης που τους αντιστοιχεί. Επίσης από σήμερα θα μπορούν οι δικαιούχοι να ενημερώνονται για την πληρωμή και από το on line σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Παράλληλα, ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε ότι όσοι από τους παραγωγούς βλέπουν ένα αστερίσκο δίπλα από την ενημέρωση του ποσού που δικαιούνται τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό σημαίνει πως υπάρχουν ενδείξεις για παράνομη χρήση φυτοφαρμάκων οπότε και θα πρέπει να ελεγχθούν πριν τους πιστωθεί το προβλεπόμενο ποσό.


Ο Υπουργός, έκανε επίσης γνωστό ότι σε όσοι παραγωγοί διαπιστώσουν ότι τους έχουν κατατεθεί μικρότερα χρηματικά ποσά από αυτά που υπολόγιζαν τότε αυτό σημαίνει ότι τους έχει παρακρατηθεί ένα ποσό της τάξεως του 50% για την πληρωμή της Ασφαλιστικής Εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ εφόσον όμως αυτοί έχουν δώσει αυτή την εντολή στην τράπεζα.


Ανάλογο ποσό μπορεί να έχει παρακρατηθεί επίσης και για οφειλές που έχουν κάποιοι αγρότες σε ΕΑΣ από την αγορά αγροτικών εφοδίων.


Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η παρακράτηση θα γίνεται εφόσον έχει συναινέσει ο παραγωγός.


agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου