Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

Χανιά-Περισσότεροι από 10 χιλ. οι ανασφάλιστοι-Χορηγία του ΙΝΚΑ τα παιδικά εμβόλια στο Κοινωνικό Ιατρείο


9
Τις ανάγκες σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 10 χιλιάδων και πλέον απόρων και ανασφάλιστων, μεταξύ των οποίων και μεγάλου αριθμού παιδιών προσπαθεί να καλύψει το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο στα Χανιά, παρέχοντάς τους ιατρική φροντίδα και φάρμακα σε καθημερινή βάση, για περισσότερο από ένα έτος. Πρόσφατα, το ιατρείο, με τη βοήθεια της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου η οποία παραχώρησε στέγη λειτουργεί στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, με πάνω από 30 ιατρούς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, καλύπτοντας έτσι περισσότερες από 17 κύριες ειδικότητες, όπως τόνισε το μέλος του ΔΣ του ιατρείου Μηνάς Βουλγαρίδης.
Το τρέχον έτος έχουν επισκεφθεί το κοινωνικό ιατρείο πάνω από 250 άνθρωποι, ενώ η προσέλευση είναι διαρκώς αυξανόμενη, τόσο που να αδυνατεί να υπερκαλύψει τις ανάγκες.
Στο ιατρείο πραγματοποιούνται εξετάσεις και χορηγούνται φάρμακα, αναγκαία για τους ανήμπορους, τους άπορους, αλλά και τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 18.00-21.00 και το πρωί της Τρίτης και της Πέμπτης από τις 10.30 έως και τις 12.30. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ωστόσο το παιδιατρικό τμήμα του ιατρείου. Άλλο τόσο ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού των Σουπερμάρκετ ΙΝΚΑ, ο οποίος με ξεχωριστή ευαισθησία ανάλαβε τη χορηγία των παιδικών εμβολίων, για την προφύλαξή τους αλλά και του κοινωνικού τους περίγυρου από ασθένειες.
Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι είναι 28215-02754, 28215-02755.
Βαγγέλης Φυντριλάκης-neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου