Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Παρουσιάστηκε το ¨Κρητικό Πρωινό"

 
Το "Ελληνικό Πρωινό"και συγκεκριμένα το ¨Κρητικό Πρωινό" παρουσιάστηκε σήμερα και επισήμως με σκοπό η εφαρμογή του στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Κρήτης σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.


Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα-πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας και να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό αλλά και να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ελληνικό Πρωινό" του Ξ.Ε.Ε., το πρωινό που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία εμπλουτίζεται με αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης καθώς και παραδοσιακά εδέσματα από κάθε περιοχή της Ελλάδος.
Σε πανελλαδικό επίπεδο το "Ελληνικό Πρωινό" (www.greekbreakfast.gr) έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους ξενοδόχους, τους chefs, τους παραγωγούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και από το σύνολο της κοινής γνώμης.

Ήδη 8 περιοχές της χώρας - Χαλκιδική, Μαγνησία, Μεσσηνία, Σαντορίνη, Νάξος, Λέσβος, Κως και Ρόδος - έχουν δημιουργήσει το τοπικό πρωινό τους στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αρχίζει να προσφέρεται στα ξενοδοχεία τους.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, είχαν αναλάβει την παρουσίαση της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Galaxy του Ηρακλείου.
 
 
crete2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου