Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Άνω κάτω στη ΝΔ από τα τρία «όχι» στην άρση ασυλίας Κασιδιάρη-Ένας από αυτούς ο Μ.Κεφαλογιάννης


Άνω κάτω στη ΝΔ με την καταψήφιση της άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, από τρεις βουλευτές της, τους κ.κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Γιάννη Καράμπελα και Γιάννη Ιωαννίδη. «Προφανώς ψήφισαν κόντρα στη γραμμή της ΝΔ», δηλώνει ο Γραμματέας της «γαλάζιας» ΚΟ Θανάσης Μπούρας, δεδομένης της θέσης του κόμματος στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, υποχρεώνοντας τους βουλευτές σε… δικαιολογίες ή οπισθοχωρήσεις.


Άρση ασυλίας για Ηλ. Κασιδιάρη (Ρεπορτάζ - Βίντεο)


«Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, είτε από την άκρα αριστερά, είτε από την άκρα δεξιά», έλεγε λίγο αργότερα ο Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εναρμονιζόμενος με την ομιλία Σαμαρά το πρωί. «Ήθελα ο κ. Κασιδιάρης να έχει την δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη για την πράξη του. Αν η ψήφος μου παρεξηγήθηκε ως άφεση αμαρτιών, ασφαλώς και δεν είναι έτσι» δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Δ., ενώ σχολιάζοντας το... άδειασμα από τη Συγγρού, υποστήριξε πως «ο Γραμματέας του κόμματος στη Βουλή εκφράζεται ως βουλευτής. Η δήλωση λοιπόν, του βουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, είναι αυτή που σας είπα… Του Γραμματέα είναι ό,τι λέει η Επιτροπή Δεοντολογίας, ό,τι λέει η πλειοψηφία». Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι δεν ψήφισε ενάντια τη γραμμή του κόμματος, απλά ως άνθρωπος και ως πολιτικός θέλησε σε αυτή την «ακραία πράξη» να δώσει μία ευκαιρία στον βουλευτή να καταλάβει… «Του έδωσα ένα άλλοθι να ζητήσει συγγνώμη. Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία» πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Έκανα λάθος, ήθελα να περάσω άλλα μηνύματα. Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή, θα ψήφιζα υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη», είπε από την πλευρά του ο κ.Καράμπελας. «Ήθελα να περάσω το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία, αλλά συνολική καταδίκη από όλη την κοινωνία. Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω πάνω μου», συνέχισε, παραδεχόμενος το «λάθος» του και αναλαμβάνοντας το κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι «παρών», ψήφισε από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Κρεμαστινός, που επιχείρησε αργότερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας ότι… δεν ή

ξερε το θέμα. «Ήρθα στο τέλος της ψηφοφορίας», είπε.Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα-real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου