Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Όταν μιλούσε για το πλήθος των καλάσνικοφ στη χώρα, είχε σίγουρα το μυαλό του και στην Κρήτη!

Η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για το μεγάλο αριθμό των καλάσνικοφ που διαθέτει η Ελλάδα, προκάλεσε αίσθηση σε κάποιους. Όχι όμως στους Κρητικούς... “Η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Δένδιας, κάνοντας την τοπική κοινωνία της Κρήτης να συμφωνήσει μαζί του. Δεν έχουν περάσει άλλωστε πολλά χρόνια από τότε που φορείς του νησιού, σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση, ξεκινούσαν εκστρατεία κατά της οπλοφορίας στο νησί. Μια προσπάθεια που έπεσε στα... βράχια.

Σήμερα, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού, έπειτα από τα συνεχή περιστατικά εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων της Ελλάδας, στη μνήμη των -υγιώς σκεπτόμενων - Κρητικών επανέρχονται όλες εκείνες οι θέσεις περί απαγόρευσης της κατοχής και χρήσης των όπλων.

Γιατί η Κρήτη, διαθέτει ίσως το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πανελλαδικά, με τους "καπετάνιους" και τους εγκληματίες, να κυκλοφορούν ζωσμένοι σαν "αστακοί", σχεδόν ελεύθερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος ο κ. Δένδιας είπε άλλωστε ότι η Αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα από κακοποιούς, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ», ενώ στην ερώτηση που του έγινε από τον Γιώργο Παπαδάκη - στη διάρκεια της εκππομπής του στον ΑΝΤ1- για τον τρόπο που μπαίνουν τα όπλα στην Ελλάδα, απάντησε: «Η χώρα έχει ατελείωτα σύνορα. Η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι ίση με αυτή της Αφρικής. Επίσης έχουμε χερσαία σύνορα σε ορεινούς όγκους οι οποίοι δεν φυλάσσονται».

Η επιχείρηση εκκαθάρισης με λίγα λόγια πρέπει να ξεκινήσει. Και αν είναι δυνατόν από την Κρήτη...creteplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου