Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Καταθέτουν τις παραιτήσεις τους οι Δήμαρχοι

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο Αθηνά. Πράξη κάνουν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας

Υλοποιούν την δέσμευση τους και καταθέτουν τις παραιτήσεις τους στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, εντείνοντας τις πιέσεις για αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας


O Δήμαρχος Ιεράπετρας, Δημήτρης Κουνενάκης θα επισκεφθεί  τον κ. Γιώργο Δεικτάκη, προκειμένου να του επιδώσει την παραίτηση του ίδιου όσο και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, πλην ενός.

Σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, με δεδομένη τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις των τοπικών φορέων και τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των κατοίκων του Λασιθίου και των φοιτητών των υπό κατάργηση τμημάτων (δείτε εδώ), δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε αλλαγή του σχεδιασμού του .

Αξίζει να σημειωθεί ότι , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης μπορεί να κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτηση, η οποία πάντως – αν δεν ανακληθεί- ισχύει αυτομάτως μετά την παρέλευση ενός μήνα.


fornews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου