Σε δεύτερο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων δικάζεται σήμερα, ο νεαρός Ρουμάνος που μαζί με τον πατέρα του, εισέβαλαν πριν ένα χρόνο στο σπίτι της Σοφίας Κορναράκη στην Επισκοπή με σκοπό να κλέψουν, όμως έφυγαν αφήνοντας πίσω τους την άτυχη γυναίκα νεκρή.

Ο 18χρονος σήμερα Ρουμάνος είχε καταδικαστεί, πρωτόδικα, σε κάθειρξη 19 ετών για τις κατηγορίες της ληστείας από κοινού, της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη κατοχή κροτίδας. Ο νεαρός, αν και είχε παραδεχτεί τη συμμετοχή του, ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα, τα "γύρισε". Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι έπαιξε ρόλο τσιλιαδόρου και μπήκε για λίγο μέσα στο σπίτι ενώ κατόπιν βγήκε ξανά έξω. Ο νεαρός είπε πως ό,τι έγινε, έγινε από τον πατέρα του, ενώ ζήτησε μία "ξεψυχισμένη" συγνώμη για την πράξη του.

Ο εισαγγελέας έδρας κ.Μαρκάκης πρότεινε την ενοχή του νεαρού όπως κατηγορείται, με το δικαστήριο να υιοθετεί την εισαγγελική πρόταση, χωρίς να του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο μείωσε την ποινή για το 18χρονο, από 19 χρόνια σε 15 χρόνια και τρεις μήνες καθώς και χρηματική ποινή 150 ευρώ.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας της αδικοχαμένης Σοφίας Κορναράκη, Στέλιου Παραζά, το δικαστήριο έδειξε επιείκεια στο Ρουμάνο, λόγω της ηλικίας του, ενώ δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους περί απλής συνέργειας, γι'αυτό και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Η πλευρά της οικογένειας είναι ικανοποιημένη από τη συνολική αντιμετώπιση (σ.σ. πρίν λίγες εβδομάδες καταδικάστηκε σε ισόβια ο πατέρας του νεαρού), ενώ όπως ανέφεραν με δεδομένο ότι αύριο συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη δολοφονία της 85χρονης, η δικαστική απόφαση αποτελεί ένα είδος "μνημοσύνου" για την εκλιπούσα και την οικογένειά της.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Κυριακή θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για την άτυχη γυναίκα. Το μνημόσυνο θα τελεστεί στις 08.30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Επισκοπής.
cretalive