Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Έβαλαν τέλος στη δράση των ιερόσυλων κλεφτών που άρπαξαν μέχρι και το ...δισκοπότηρο (pics)

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η κλοπή που είχε διαπραχθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Σητεία, με τη σύλληψη τριών ατόμων και την εύρεση των κλοπιμαίων.

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, δύο άνδρες ηλικίας 36 και 48 ετών και μία γυναίκα 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ταμάτων και λοιπών αντικειμένων, από Ιερό Ναό καθώς και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, κατά περίπτωση
Ειδικότερα, χθες από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών συνελήφθη ο 36χρονος, αφού είχε παραδώσει στην 34χρονη ένα σακίδιο πλάτης, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Εβδομήντα επτά φύλλα χρυσού – αναθήματα (τάματα) συνολικού βάρους εκατόν έξι κόμμα δύο (106,2) γραμμαρίων,
•   πεντακόσια πενήντα δύο φύλλα ασημιού – αναθήματα (τάματα) συνολικού βάρους τεσσάρων χιλιάδων εβδομήντα εννέα κόμμα εβδομήντα πέντε γραμμαρίων, τα οποία έφεραν ανάγλυφα ανθρώπινες μορφές ή μέλη σώματος,
•    ένα δισκοπότηρο ασημένιο και επιχρυσωμένο και
•    τέσσερα μικρότερα επιχρυσωμένα θρησκευτικά σκεύη, αντικείμενα.

Τα ανωτέρω τάματα είχε αφαιρέσει ο 36χρονος, χθες μετά τα μεσάνυχτα, από αποθήκη του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής, που βρίσκεται στο  Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Γεωργίου του Δήμου Σητείας.

Τα αντικείμενα αυτά, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 11.000 ευρώ, αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής.


creteplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου