Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Έβαλαν "χέρι" στο Υποθηκοφυλακείο και "βούτηξαν" 200.000€

Χρήματα του Δημοσίου φαίνεται να πήγαιναν στις... τσέπες υπαλλήλων του Υποθηκοφυλακείου Χανίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το συνολικό ποσό ξεπερνά τις 200.000 ευρώ!

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Κρήτης, επιβεβαιώθηκε η παράβαση και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι δύο και έχουν τεθεί σε αργία.
Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα λειτουργούσαν με έναν «έξυπνο» τρόπο και ξεσκεπάστηκαν τυχαία, όταν ένας πολίτης πήγε στο Υποθηκοφυλακείο και ζήτησε το σώμα μιας προσημείωσης, ενώ συνήθως πολίτες και δικηγόροι ανατρέχουν στις περιλήψεις των προσημειώσεων, τις οποίες διατηρούν τα Υποθηκοφυλακεία.
Στην προκειμένη, λοιπόν, περίπτωση το σώμα της προσημείωσης ήταν άφαντο. Έτσι "ξετυλίχτηκε το κουβάρι" της υπόθεσης και διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι έπαιρναν τις προσημειώσεις ακινήτων, ζητούσαν από τους πολίτες το ποσό που αναλογούσε για τα δικαιώματα του Δημοσίου, αλλά δεν τις περνούσαν στο βιβλίο εισερχομένων και στο γενικό βιβλίο εκθέσεων του Υποθηκοφυλακείου.
Ωστόσο, οι περιλήψεις των προσημειώσεων καταγράφονταν στα βιβλία υποθηκών του Υποθηκοφυλακείου. Με αυτό τον τρόπο, αν κάποιος ενδιαφερόμενος ήθελε απλά να δει αν ένα ακίνητο έχει προσημείωση, θα το έβλεπε μέσα από την περίληψη, μη γνωρίζοντας όμως ότι το σώμα της απόφασης δεν έχει καταχωριστεί ως όφειλε.

neakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου