Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Ο νοτιάς καίει την Κρήτη - Μάχη με τις φλόγες σε 3 Νομούς, με 2 προσαγωγές!

Συναγερμός έχει σημάνει στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε όλη την Κρήτη λόγω των πύρινων μετώπων που εκδηλώθηκαν με τους νοτιάδες να κάνουν δύσκολο το έργο τους.

Τρία τα πύρινα μέτωπα που κινητοποίησαν τη Πυροσβεστική, στα Χορευτιανά Κισσάμου στο Λατζιμά Ρεθύμνου και στα Πάρτιρα στο Ηράκλειο τα οποία όμως ευτυχώς τώρα βρίσκονται σε ύφεση.

Η μεγαλύτερη μάχη με τις φλόγες δόθηκε στα Χορευτιανά Κισσάμου, όπου 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 15 άτομα, έσπευσαν άμεσα στο σημείο ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπήρξαν προσαγωγές δύο ατόμων που ενδεχομένως να ευθύνονται για την φωτιά, η οποία έφτασε κοντά στα σπίτια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο είναι ένας 68χρονος άνδρας που έκανε αγροτικές εργασίες στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά. Ωστόσο η περίπτωση του βρίσκεται υπό εξέταση.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, ενώ γρήγορα πήρε διαστάσεις. Η φωτιά έχει ήδη κάψει και εκτάσεις καλλιεργειών αλλά και αγροτικές εγκαταστάσεις ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης και κατέστησαν αναγκαία την περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Το πλέον ανησυχητικό ήταν ότι οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στον οικισμό αλλά ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα... Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται υπό ύφεση με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Έτσι οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή πυρκαγιά ξέσπασε και στο Λατζιμά Ρεθύμνου με ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από 19 άνδρες και 8 οχήματα να δίνει μάχη με τις φλόγες, περιορίζοντας ευτυχώς τις πύρινες γλώσσες ενώ φωτιά ξέσπασε και στα Πάρτιρα στο Ηράκλειο. Η φωτιά ξέσπασε στις 15.20 κάτω από άγνωστες συνθήκες και στο σημείο επιχείρησαν 10 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικίες όμως το σημείο που είχε ξεσπάσει είναι δύσβατο. Και εκεί η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

Στις Πυροσβεστικές δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός λόγω και των ισχυρών ανέμων καθώς όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών αντιμετωπίζονται με δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν.

Οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής απευθύνουν έκκληση προς όλους, να μην βάζουν, για κανένα λόγο, φωτιά καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά ακόμα και για ανθρώπινες ζωές
creteplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου