Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Φωτογραφία-ντοκουμέντο πριν τη θαλάσσια τραγωδία στην Ιεράπετρα

Φωτογραφία ντοκουμέντο από την  τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα στην Ιεράπετρα.  

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί  σχεδόν 100 μέτρα  από την είσοδο του λιμανιού   της Ιεράπετρας και λίγο πριν η  τετραμελής παρέα χάσει τον έλεγχο και βρεθεί στην θάλασσα αντιμέτωπη με τα τεράστια κύματα και τους  θυελλώδεις ανέμους .
Ο άτυχος άνδρας είναι ο πρώτος  από τα δεξιά που διακρίνεται στην φωτογραφία όπου απεικονίζονται και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας  που σήμερα έζησαν έναν πραγματικό  εφιάλτη.
Μάλιστα μπροστά από τον 46χρονο υπάρχει και ένα σκυλί το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν εκείνο που πρώτο έπεσε στην θάλασσα και στην προσπάθεια τους οι τέσσερις άνδρες  να το σώσουν , έπεσαν στην θάλασσα.  

Στις έρευνες αναμένεται να συνδράμει και ελικόπτερο σουπερ πούμα που σπεύδει στο σημείο για την ανάσυρση του αγνοουμένου φυσιοθεραπευτή  που έπεσε στην θάλασσα από το φουσκωτό σκάφος όπου βρισκόταν και το οποίο έπλεε λίγο έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Τα άλλα τρία άτομα που ήταν επίσης μέσα στο φουσκωτό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ενώ σοβαρή είναι η κατάσταση για τον ένα εκ των τριών τραυματιών και για τον λόγο αυτό νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής φροντίδας του Νοσοκομείου.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο των σωστικών συνεργείων που εξακολουθούν να ψάχνουν λίγο πριν πέσει το σκοτάδι.

          
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το  μεσημέρι  .Τέσσερις άνδρες ηλικίας 41 έως 53 ετών επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ιεράπετρας  για την Χρυσή αγνοώντας  την θαλασσοταραχή .

Θαμώνες καταστημάτων εστίασης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό την τραγική πορεία του φουσκωτού ,με την αγωνία να έχει χτυπήσει κόκκινο.
\Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες  είχαν δοθεί  οδηγίες από λιμενικό που βρισκόταν στο λιμάνι προς την   τετραμελή  παρεά να μην αποπλεύσει λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών

Ωστόσο  δεν υπολόγισαν τους ισχυρούς ανέμους και τις κακές καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πληροφορίες το φουσκωτό να αναποδογυρίσει από τους έντονους κυματισμούς και οι τέσσερις άνδρες να πέσουν στα βράχια της αποβάθρας.Στη θέα των ανδρών που κινδύνευαν τρεις άλλοι άνδρες επιχείρησαν με το φουσκωτό τους να προσεγγίζουν το σημείο καταφέρνοντας να τραβήξουν τους τρεις από τους τέσσερις.

Και οι έξι οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας εμφανώς ταλαιπωρημένοι από την περιπέτειά τους.

neakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου