Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Ήταν πλαστά όλα όσα κέρδισε στα ζάρια!


Πλαστά ήταν όσα κέρδισε στην... τσόχα

Σε μία απίστευτη δικαστική περιπέτεια ενεπλάκη 33χρονος οικοδόμος από το Ηράκλειο επειδή είχε την τύχη, όπως πίστευε,

να κερδίσει στα ζάρια παραμονές Πρωτοχρονιάς πριν από τρία χρόνια.

Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν θα μπορούσε να διαννοηθεί ότι θα ήταν κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, αφού όπως αποδείκτηκε, τα κερδισμένα ήταν …πλαστά.

Ο 33χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αποδείκτηκε μεγάλος «γκαντέμης» και όχι τυχερός, όπως πίστευε. Χθες, μετά από τρία βασανιστικά χρόνια για τον ίδιο και την οικογένεια του, κρίθηκε αθώος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, απόφαση που τον «λύτρωσε».

Η περιπέτεια του 33χρονου ξεκίνησε παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2010. Είχε την …ατυχία να κερδίσει στα ζάρια περίπου 3500 ευρώ. Μέρος των χρημάτων τα έδωσε στον 68χρονο πατέρα του που διαμένει στην περιοχή της Μεσαράς προκειμένου να πληρώσει κάποιον γνωστό του για παλιά οφειλή. Συγκεκριμένα του έδωσε 1400 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και 200 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος αναζήτησε τον άνθρωπο στον οποίο έπρεπε να δώσει στα χρήματα όμως δεν τον βρήκε. Επειδή τις ημέρες εκείνες πήγαινε στο λιομάζωμα και απουσίαζε από το σπίτι, έκρινε σκόπιμο να βάλει προσωρινά τα χρήματα στην τράπεζα για λόγους ασφαλείας. Ο 68χρονος… έπεσε από τα σύννεφα όταν τραπεζικός υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι μέρος των χαρτονομισμάτων, τα 800 ευρώ, ήταν πλαστά.

Ο άνθρωπος φοβήθηκε και πήγε στο αστυνομικό τμήμα Πύργου, ενημερώνοντας και το γιο του. Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, ο 33χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μάρκο Σαριδάκη, η υπόθεση του 33χρονου εντολέα του έρχεται να καταδείξει πόσο εύκολα μπορεί σήμερα κάποιος να βρεθεί μπλεγμένος, ιδιαίτερα σε σχέση με τα πλαστά χαρτονομίσματα που έχουν κατακλύσει την αγορά. 

patris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου