Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Ενώνουν τις δυνάμεις τους ΕΛ.ΑΣ και δημοτική αστυνομία


Στους δρόμους από κοινού για την καλύτερη ασφάλεια στα Χανιά

Την ανάληψη κοινής δράσης, με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση, ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου
αναλαμβάνουν, στα Χανιά, η Ελληνική Αστυνομία και η δημοτική αστυνομία.

Τα μέτρα που θα ληφθούν, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, θα ενταθούν, κυρίως στις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή επισκεψιμότητα. Στόχο έχουν την πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας, την εμπέδωση του πνεύματος ασφάλειας για τους πολίτες και τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Η αστυνόμευση στα σημεία υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων (Παλιά Πόλη, Ενετικό Λιμάνι, Πλατεία 1866, Πλατεία Δημοτικής Αγοράς), η αντιμετώπιση της επαιτείας, η καταπολέμηση του παραεμπορίου, το κυκλοφοριακό και η αστυνόμευση στις περιαστικές περιοχές είναι οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε:

- Σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται από κοινού πεζές περιπολίες της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας για την καλύτερη αστυνόμευση στη πόλη των Χανίων.

- Συνεργασία της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας για την απομάκρυνση -με γερανό της ΕΛΑΣ- των οχημάτων που έχουν σταθμεύσει παράνομα σε βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, από ράμπες αναπήρων, μπροστά από τις εισόδους της παλιάς πόλης, αλλά και συνδρομή στον έλεγχο της παράνομης κίνησης εντός του δακτυλίου.

- Εντατικοποίηση των ελέγχων καταπολέμησης της επαιτείας- παραεμπορίου στην πόλη και τις παραλίες του δήμου.

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για το κάτι παραπάνω» σχολίασε μετά τη σύσκεψη ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Αρτέμης Κουτσαυτάκης, τονίζοντας ότι στη σύσκεψη εξετάστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου. Την ικανοποίησή του για τη στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, επισημαίνοντας ότι «στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών και των επισκεπτών των Χανίων».


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου