Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Κεντρικό-Λιμεναρχείο-Ηρακλείου
Το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ (29 Δεκεμβρίου 2015/1300 Β): Σημαντική μεταβολή του
καιρού αναμένεται από σήμερα και τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά :
1.Τις τοπικές χιονοπτώσεις:
     A.Σήμερα Πέμπτη θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.
     Β.Την Παρασκευή (Πρωτοχρονία) σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής - ανατολικής Στερεάς (Πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής ) , της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.
  1. Την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (10-12 βαθμούς Κελσίου) που θα γίνει αισθητή αρχικά στη Β.Ελλάδα και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα.
Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
  1. Τους ενισχυμένους βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 Μποφορ.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους .
Τέλος, το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.


candianews