Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

Καταδικάστηκε ο Καρατζαφέρης!Άποψη ΑΜΙΓΩΣ ΚΡΗΤΙΚΟ

Καταδικάστηκε ο Καρατζαφέρης!
Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, κρίνοντάς τον ένοχο για
υποβολή ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες την τριετία 2010, 2011, 2012.
Ο κ. Καρατζαφέρης, ωστόσο, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της συμμετοχής του σε off-shore -που αφορούσε την εταιρεία Catalina- καθώς είχε αποχωρήσει από αυτήν πριν από την ψήφιση του νόμου που απαγόρευε σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες.
Το δικαστήριο έκρινε πάντως ότι κακώς δεν είχε δηλωθεί αυτά τα τρία χρόνια η περιουσία που υπήρχε στην εταιρεία, η οποία στη συνέχεια μπήκε σε έναν λογαριασμό trust ως καταπίστευμα για τα εγγόνια του.
Ο Γ. Καρατζαφέρης -η εμπλοκή του οποίου με τις off shore ήρθε μέσα από τη δικογραφία των εξοπλιστικών Super Puma- είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1994 έως το 1996 την επίμαχη off-shore, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Sunshine και ακολούθως έγινε λογαριασμός trust.
Όπως υποστηρίχθηκε στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, η περιουσία του trust δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες από αμέλεια της λογίστριας του κ. Καρατζαφέρη, η οποία σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, με την εισαγγελέα της έδρας όμως να τονίζει πως "άγνοια νόμου από βουλευτή, αρχηγό κόμματος και ευρωβουλευτή δεν νοείται".


Άποψη ΑΜΙΓΩΣ ΚΡΗΤΙΚΟ:Περιμένουμε από τη δικαιοσύνη να καταδικάσει
αυτούς που πρέπει ΌΤΑΝ πρέπει και όχι όταν ξοφλήσουν...Πηγή: megatv.com