Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Αποκλεισμός υπό βροχή του ΟΓΑ από τους αγρότες

Η 20η Ιανουαρίου είναι κομβική ημερομηνία για τους αγρότες όλης της χώρας που ανεβάζουν στο φουλ ταχύτητα και με ότι μέσα διαθέτουν διατρανώνουν την πλήρη αντίθεση τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα έτσι και στην Κρήτη και δη στο Ηράκλειο οι κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί εδώ και μέρες κλιμακώνονται σήμερα αν και ο καιρός δεν φαίνεται να είναι με το μέρος των αγροτών καθώς η καταρρακτώδης βροχή αν μη τι άλλο ενδεχομένως να σταθεί εμποδιο στα σχέδια τους .
Την... τιμητική του έχει και πάλι ο ΟΓΑ στο Ηράκλειο, καθώς, μετά την προ ημερών κινητοποίηση, η συμβολική κατάληψη των γραφείων του στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου θα επαναληφθεί και σήμερα. Αυτή τη φορά, η κατάληψη γίνεται από αγρότες του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου, με τη συμμετοχή και πάλι συνδικαλιστών της ΟΑΣΝΗ. Αλλά και αύριο, στα γραφεία του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων θα πραγματοποιηθεί νέος αποκλεισμός, από τους αγρότες-μέλη Αγροτικών Συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΑΣΥ.
Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 10 το πρωί, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου στηρίζοντας την απόφαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου, με την από κοινού παράσταση διαμαρτυρίας και το συμβολικό αποκλεισμό του ΟΓΑ. Εξάλλου, στις 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, ώστε να ενώσουν τις φωνές τους με τους άλλους διαδηλωτές, στην πλατεία Ελευθερίας, κατά του Ασφαλιστικού.
Η ΠΑΣΥ
Από την πλευρά της, η ΠΑΣΥ θα αποκλείσει τα γραφεία του ΟΓΑ αύριο Πέμπτη, ενώ σε νομαρχιακή σύσκεψη της Γραμματείας της, προχθές το βράδυ στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών, έγινε συγκέντρωση και συζήτηση αντιπροσώπων από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αρχανών και Αστερουσίων, και Επιτροπές Αγώνα Αγροτών του νομού, καθώς και αρκετούς μικρομεσαίους αγρότες. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και αντιπροσωπία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων. Προτάθηκε σχέδιο κλιμάκωσης δράσης το επόμενο διάστημα.Ρεπορτάζ: Χρίστοφορος Παπαδάκης-Βάλια Μπού-neakriti
Φωτογραφίες Νικος Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου