Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Τι λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ηρακλείου για το θάνατο της τετράχρονης Μελίνας

“Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου εκφράζει τη λύπη της για την πρόσφατη απώλεια του άτυχου τετράχρονου κοριτσιού μετά από προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του.

Ωστόσο, είναι απαράδεκτο να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, εξυπηρετώντας πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες ένα τόσο λυπηρό γεγονός. Τη στιγμή που η έρευνα, εκ μέρους της Διοίκησης του νοσοκομείου, είναι σε εξέλιξη, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες και ακόμη δεν έχει προκύψει το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, κάποιοι είναι πρόθυμοι να ανακοινώσουν την ετυμηγορία.
Όλες οι ενδείξεις μέχρι τώρα δείχνουν ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των ιατρών μετά την εμφάνιση της επιπλοκής, στο μέγιστο βαθμό, τόσο στο Βενιζέλειο αρχικά, όσο και στο ΠΑΓΝΗ στη συνέχεια, κάνοντας ότι ήταν δυνατό να αποτραπεί η δυσάρεστη εξέλιξη. Η στοχοποίηση ιατρών, που μάλιστα έχουν αποδείξει στο χώρο της εργασίας τους, την ικανότητα και αποτελεσματικότητά τους είναι απαράδεκτη.
Επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης άμεσα, χωρίς παρεμβάσεις που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων και στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και την απόδοση των ευθυνών όπου υπάρχουν“.


prismanews.gr