Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Αντίστροφη μέτρηση για την… «γαλάζια» εκλογή

Αντίστροφη μέτρηση για την… «γαλάζια» εκλογή
Λίγες ώρες απέμειναν μέχρι ν” ανοίξουν, αύριο στις 7 το πρωί, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Ν.Δ. με διεκδικητές τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.


Οι δύο υποψήφιοι στέλνουν τα τελευταία μηνύματά τους για να περάσουν την αίσθηση της νίκης στους υποστηρικτές τους, αλλά και για να προσελκύσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν από τα «στρατόπεδα» των κυρίων Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει γύρω στις 11 το βράδυ.
Πιο αναλυτικά, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι γαλάζιες κάλπες -που αργά το βράδυ θ’ αναδείξουν το νέο αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- και από νωρίς το πρωί μέλη των κατά τόπους οργανωτικών επιτροπών της Ν.Δ. έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους σ’ όλα τα εκλογικά τμήματα και της Κρήτης.
Αυτή τη φορά η εκλογική διαδικασία δεν θα θυμίζει την αντίστοιχη της 20ης Δεκεμβρίου, αφού αντί για ηλεκτρονική κάλυψη θα υπάρχουν οι εκλογικοί κατάλογοι. Οι κάλπες θα ανοίξουν κανονικά στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.
Σε επίπεδο Κρήτης, 45 είναι τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα στηθούν οι 59 συνολικά κάλπες. Τα ψηφοδέλτια που θα παίρνουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι θα είναι 3. Στο πρώτο θα αναγράφεται το όνομα του υποψηφίου προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στο δεύτερο θα αναγράφεται το όνομα του συνυποψηφίου του, Κυριάκου Μητσοκάκη, ενώ το τρίτο θα είναι λευκό.
Σημειώνεται ότι στο Ηράκλειο, θα στηθούν 26 κάλπες, σε 19 εκλογικά τμήματα, στα Χανιά, θα στηθούν 15 κάλπες, σε 13 εκλογικά τμήματα, στο Λασίθι, θα στηθούν 10 κάλπες, σε 8 εκλογικά τμήματα και στο Ρέθυμνο, θα στηθούν 8 κάλπες, σε 5 εκλογικά τμήματα.
Ο στόχος που έχει θέσει η γαλάζια παράταξη είναι να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες οι 400.0000 ψηφοφόροι που εξέφρασαν την προτίμησή τους για το νέο αρχηγό, στον πρώτο γύρο.
Σε κάθε εκλογικό τμήμα το αποτέλεσμα θα είναι γνωστό περίπου μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, ενώ το τελικό αποτέλεσμα πανελλαδικά εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί γύρω στις 11 το βράδυ.


neatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου