Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Με αστέρες του σκακιού το τουρνουά του Ηρακλείου

Με μία σπουδαία σκακιστική διοργάνωση κάνει ποδαρικό στο 2016 το Ηράκλειο καθώς φιλοξενεί το πρώτο από τα τρία μεγάλα διεθνή τουρνουά με την επωνυμία «Ηράκλειο Grand Prix 2016»,
στο οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι σκακιστες από όλο τον κόσμο.
Η αυλαία ανοίγει αύριο Κυριακή στο ξενοδοχείο Galaxy και θα ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Συνολικά θα διεξαχθούν 9 αγώνες για όλους, μικρούς και μεγάλους από όλα τα επίπεδα, χωρισμένα σε δύο επίπεδα: α) Α γκρουπ που είναι το ανοιχτό και το β) που είναι το β' γκρουπ έως 14 ετών.
Οι διοργανωτές αναμένουν να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών και συγκεκριμένα να ξεπεράσει τους 200 σκακιστές, ενώ ανάμεσά τους θα βρίσκονται ο γκρανμαίτρ Ντέγιαν Αντιτς (Νο1 των αγώνων), ο γκρανμαίτρ Νέναντ Ριστιτς, ο θρύλος του Γιουκοσλάβικου σκακιού γκρανμαίτρ Ντούσαν Ραΐκοβιτς καθώς και οι μεγάλες ελπίδες του ελληνικού σκακιού: ο Κύπριος 16χρονος διεθνής μαίτρ Αντρέας Κελίρης, που εδώ και χρόνια ζει στο Ηράκλειο και πρόσφατα βγήκε 2ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών, ο 15χρονος Ρεθυμνιώτης Νικόλας Θεοδώρου, που είναι ο ισχυρότερος σκακιστής της Κρήτης (με βάση το βαθμό αξιολόγησης) και οι επίσης πολλά υποσχόμενοι και ραγδαία εξελισσόμενοι 16χρονος Αργύρης Παπαδόπουλος και 18χρονος Σπύρος Ναούμ από τα Χανιά. Ο ισχυρότερος Ηρακλειώτης παίκτης, ο διεθνής μαίτρ Τίμης Λυριντζάκης θα δώσει επίσης το παρών, ενώ ξεχωρίζει ακόμα η συμμετοχή του έμπειρου φίντε μαίτρ Γιώργου Γκούμα. Οι μάχες αναμένονται συναρπαστικές!
Το τουρνουά διεξάγεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο, όμως είναι η πρώτη που έχει διεθνή χαρακτήρα. Τα υπόλοιπα δύο θα διεξαχθούν 2-9 Μαΐου και 3-10 Σεπτεμβρίου.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Σκακιστικός Όμιλος Ηρακλείου με τη  συνδιοργάνωση της Περιφέρειας  Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου. Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ακόμα τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τον Κρητικό Φούρνο και τα Σ/Μ Χαλκιαδάκης για την υποστήριξη τους.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεχτές στο τηλέφωνο 6937 880733 (Κώστας Κλώκας, Διευθυντής Αγώνων) ή στο klokas@soi.gr. Η επιβεβαίωση συμμετοχής γίνεται στο ξενοδοχείο από τις 14.00 έως τις 15.30 της Κυριακής. 


neakriti .gr