Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Σύσκεψη στο Ηράκλειο των οινοποιείων για το τρομακτικό αδιέξοδο από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί


kokkino-krasi-red
Σύσκεψη διοργανώνει η διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο για τις αρνητικές συνέπειες για τα οινοποιεία του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.
Σε σχετικό κείμενο αναφέρεται:

Τα οινοποιεία της περιοχής, όπως και όλα τα ελληνικά οινοποιεία, έχουν βρεθεί σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο που ήδη παραλύει τη λειτουργία τους μετά την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί. Η κατάσταση ,ως έχει, είναι μη αντιμετωπίσιμη και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς ένα πιθανό κλείσιμο των οινοποιείων θα επιφέρει ματαίωση του τρυγητού  και θα στερήσει την τοπική οικονομία από πολύτιμους πόρους, διογκώνοντας την ανεργία και απειλώντας περαιτέρω την κοινωνική συνοχή.
Ο κλάδος ανθίσταται και ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της νομοθετικής διάταξης, ενώ την προσεχή Δευτέρα 25/1 προχωρεί σε πανελλαδική διαμαρτυρία κλείνοντας τα οινοποιεία. Ενόψει της ημέρας με τα  "Κλειστά Οινοποιεία", η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τα οινοποιεία - μέλη της  διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο ευρείες ενημερωτικές συσκέψεις σε 9 μεγάλα  αμπελουργικά διαμερίσματα ,με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των παραγωγικών φορέων. Η σύσκεψη στην περιοχή μας θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/1 στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ηρακλείου (Λεωφ. 62 Μαρτύρων 146) , στις 11:00 π.μ.
Θεωρούμε ότι η συμμετοχή σας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης του κλάδου και θα συμβάλει στην ματαίωση των κινδύνων που εκτός από τον ίδιο απειλούν και την τοπική οικονομία.


agonaskritis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου