Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Κόντρα και για τους ... νεκρούς στο Δημοτικό Συμβούλιο

259293.jpg
Μέσα σε κλίμα έντασης "πέρασε" κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, η εισήγηση της δημοτικής αρχής για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου για την καύση των νεκρών
στα διοικητικά όρια του δήμου.
Στην συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος μεταφέροντας την θέση της Εκκλησίας της Κρήτης, δεν έλλειψε η ένταση και οι διαξιφισμοί, μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης του πρώην Δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη, ενώ τα ... αίματα άναψαν κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας.
259290.jpg
Μετά την πολιτική εισήγηση της δημοτικής αρχής (δεν δόθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες για το έργο) και την σύντομη ομιλία του Αρχιεπισκόπου, ακολούθησαν τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίοι ζήτησαν διευκρινήσεις από την δημοτική αρχή, σε σχέση με την χωροθέτηση, τον χρόνο υλοποίησης του έργου και για το αν έχουν γίνει συνεννοήσεις για συνεργασία με άλλους δήμους.
259289.jpg
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός τόνισε πως η δημοτική αρχή μετά την ψήφιση της σχετικής απόφασης θα εξετάσει το θέμα της συνεργασίας και της επικοινωνίας με άλλους δήμους, ενώ ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε στο νομικό και συνταγματικό σκέλος του θέματος, ενώ παρουσίασε την κατάσταση που ισχύει σε άλλες χώρες.
Όπως αποφασίστηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα θα συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα αναλάβει εντός τεσσάρων μηνών να επεξεργαστεί όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για το θέμα και κατόπιν θα υπάρξει η τελική εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην επιτροπή θα συμμετέχουν, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ. Χάρης Μαμουλάκης και κ. Γιάννης Αναστασάκης αντίστοιχα εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο κ. Νίκος Γιαλιτάκης από τους "Ανοικτούς Ορίζοντες", ο κ. Ηλίας Λυγερός από τους "Ενεργούς Πολίτες", ο κ. Μιχάλης Κασαπάκης από την "Λαϊκή Συσπείρωση" και η κ. Μόνα Αναματίδου.

259288.jpg
Κατά την ψηφοφορία, η εισήγηση εγκρίθηκε από τους συμβούλους της δημοτικής αρχής, της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" (με παρατηρήσεις του επικεφαλής της κ. Ηλία Λυγερού που έγιναν δεκτές) και από την Λαϊκή Συσπείρωση.
Λευκό ψήφισε η παράταξη "Ανοικτοί Ορίζοντες" ενώ καταψήφισε η δημοτική σύμβουλος κ. Μόνα Αμανατίδου.
Γιώργος Λαμπράκηςekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου