Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Κατέκλυσαν το Σύνταγμα οι αγρότες - Με τρακτέρ στο συλλαλητήριο

Στην πλατεία Συντάγματος έχουν συρρεύσει αγρότες από όλη τη χώρα αλλά και άλλοι εργαζόμενοι που ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. 
Μετά τα πρωινά επεισόδια, τα ΜΑΤ και τα χημικά τόσο στο Χαϊδάρι όσο και έξω από το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης, σε ετοιμότητα είναι η ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν νέα επεισόδια και ήδη υπάρχουν διομοιρίες των ΜΑΤ περιμετρικά της Βουλής και έχουν αποκλείσει τις εισόδους στο κτήριο.
Ήδη εδώ και ώρα έχουν κλείσει οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα όπου έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί αγρότες προκειμένου να δώσουν δυναμικό «παρών» στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο, που έχει προγραμματιστεί για τις 5, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν σχεδόν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.
Αγρότες από την Κρήτη, που από το πρωί έστησαν αντίσκηνα στην πλατεία Συντάγματος και δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί, έφτασαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αφού έψαλαν τον εθνικό ύμνο φώναξαν συνθήματα όπως το «κλέφτες».

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί αυτή την ώρα στην Αθήνα, σε όσους δρόμους έχουν παραμείνει ανοιχτοί, αφού έκλεισαν αρκετοί, λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών.
Ειδικότερα γύρω στις 5 το απόγευμα είχε ήδη διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στη λεωφόρο Συγγρού, από το ύψος της Φραντζή, την Αμαλίας, τη Βασ.Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, την Πειραιώς και η Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Σκαραμαγκά. 

Στην Αθήνα κατευθύνονται και 17 έως 20 τρακτέρ, για τα οποία συμφωνήθηκε να επιτραπεί η είσοδος στην πόλη.  Έτσι πέρασαν πριν από λίγη ώρα τα διόδια των Αφιδνών ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στο κέντρο. Στην πρωτεύουσα έφτασαν και οι αγρότες από τα Τρίκαλα, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το κέντρο με τον ηλεκτρικό.
Με λεωφορεία και αγροτικά αυτοκίνητα καταφτάνουν στην Αθήνα και αγρότες μαζί με κτηνοτρόφους από την Ήπειρο.Συγκεντρώσεις για τις 5 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει επίσης η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, και ακολούθως θα πραγματοποιηθούν πορείες με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος.
Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αγρότες και αστυνομικές δυνάμεις έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στο Χαϊδάρι καθώς στήθηκε μπλόκο προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα. Έγιναν τέσσερις συλλήψεις αγροτών και τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις  - Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της χώρας 

Παραμένουν τα μπλόκα στην Ήπειρο, ενώ εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους 4 νομούς μετέβησαν με λεωφορεία και αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στον παναγροτικό συλλαλητήριο.

Από το μπλόκο στον κόμβο του Λούρου, όπου τα τρακτέρ εξακολουθούν να κλείνουν τον δρόμο, 3 ώρες το μεσημέρι και 5 το βράδυ, ο Γεράσιμος Λιόλης αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, τόνισε: «Η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη, τους αγρότες. Να μην επιδίδονται σε τακτικές έρποντος φασισμού. Να μην μας χαρίζουν στην ακροδεξιά και τους χρυσαυγίτες, παρά μόνο στην γη μας, τα προβλήματα μας, τον πρωτογενή τομέα και την χώρα μας».
Στην Άρτα τα τρακτερ παραμένουν στην παλιά γέφυρα της πόλης και εξακολουθούν να κλείνουν τον δρόμο από τις 3μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Στην εθνική οδό 'Αρτας-Αντιρρίου, στο Κομπότι, ο δρόμος κλείνει καθημερινά, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, συνεχίζουν τον αποκλεισμό στην αφετηρία της Εγνατίας από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Με τρίωρο αποκλεισμό από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
Το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων από το απόγευμα όχι μόνο για τα φορτηγά αλλά για όλα τα οχήματα αποφάσισαν οι αγρότες του Έβρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σημερινές συλλήψεις αγροτών στο κέντρο της Αθήνας.newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου